Granitgraven – signeret

(4 kundeanmeldelser)

Krimi med et kringlet plot og et kig ind bag den bornholmske idyl.

Granitgraven er første krimi om præsten Agnethe Bohn fra Bornholm. Køb den her og få den signeret af Pernille Boelskov.

 

Granitgraven af Pernille Boelskov

En ung mand findes myrdet i et nedlagt granitbrud på Bornholm, men ingen kender ham. Undtagen præsten Agnethe Bohn, der identificerer ham som russeren Daniil Khristov, som kort før sin død opsøgte præsten og bad om hendes hjælp.

Men hvis ingen kender ham, hvorfor er han så død?

Agnethe Bohn sætter sig for at undersøge sagen. Hendes private efterforskning tager læseren med rundt på øen – og tilbage til russerenes besættelse af Bornholm i 1945.

Men jo nærmer hun kommer Daniil Khristovs morder, jo mere kommer hendes egen fremtid på øen i fare.


Bogen leveres signeret af forfatteren. Inden du betaler for bogen, kan du angive, hvem den skal signeres til.

Granitgraven er 1. krimi i serien om præsten Agnethe Bohn. 2. bind i serien, Bornholmerdybetkan du finde her.

Levering:

 • Normalt bruger vores bogbude 2-5 hverdage på at fragte bøger fra Bornholm og til resten af DK.
 • Forsendelse fra kr. 30,00.
Sendt fra krimiøen Bornholm

 

kr. 99,00 inkl. moms

4 anmeldelser af Granitgraven – signeret

 1. Marianne Hansen

  Fantastisk spændende krimi – meget velskrevet og med en vældig fin beskrivelse af Bornholm og tiden omkring 2. verdenskrig. Virkelig læseværdig!

 2. Mette Riis Hansen

  Er total vild med den måde granitgraven er skrevet på, nutiden hvor vi får selve krimien og datiden hvor man får indblik i et stykke Danmarks historie.
  Er fanget fra start til slut, glæder mig meget til næste roman – tillykke Pernille med din første roman hvor er det skønt med nye danske forfattere.

 3. Ralph Mølders

  En fantastisk underholdende bog, som næsten mere er en rundvisning på Bornholm med alle dens seværdigheder, særkender, mennesker, specialiteter, egenarter, historie (især!), anderledesheder, natur, besværligheder og storslåetheder, snarere end en kriminalroman. For én “ovrefra”, som engang har boet på øen i en to-årig periode, som er vild med øen og kommer der årligt, er romanen jo som et opslået fotoalbum, hvor man næsten kan se sig selv spadserende omkring i miljøet – lige bagved Agnethe.

  Man føler sig næstenautomatisk forbundet til hende, og tænker i hendes baner – selv om man hverken er kvinde eller præst. At cykle gennem Rønne’s gader eller bevæge sig rundt i Østermarie eller Tejn – ja, det føles meget nært. Historien er heller ikke bloddryppende på nogen måde – ugerningen ER jo sket, og motivet hertil viser sig at være ganske uventet, og gerningspersonen ligeså. Tænk: ingen voldscener overhovedet! Skønt – sådan kan en fængslende kriminalroman altså også skrives! Steven Spielberg er for evigt afskåret fra at filmatisere handlingen med sine nervepirrende computeranimationer!

  Afsnittet, hvor Agnethe sidder i lokalarkivet og gennemgår de gamle aviser fra tiden lige efter krigen, er genialt sat op – én ny side i bogen for hver ny avisoverskrift! Man føler spændingen meget intens – NU er det afgørende skridt meget nært forestående, OM LIDT finder Agnethe nøglen til gådens løsning…. Det KAN ikke vare så meget længere nu….

  Det historiske islæt er tæt og vedkommende beskrevet. Tyskernes besættelse af øen, og efterfølgende den russiske. Herved adskiller Bornholm sig fra det øvrige Danmark. Det Danmark, som dengang syntes at have glemt sin perle langt ude i Østersøen. Ja, forfatteren tager et ydeligere skridt tilbage i historien ved også at nævne svenskernes dominans tilbage i det 17. århundrede! Hvor er vi henne? I en del af Danmark, som er så komplet anderledes end resten af riget….

  Og skønt, at Agnethe – selv om hun er præst – hverken er snerpet eller højtidelig, men et menneske som enhver anden. Som også kan forelske sig og nære jalousi overfor en anden kvinde.

  Hvad er der at sige afslutningsvis? At romanen skal læses igen – for anden gang får man øje på endnu flere detaljer, end første gang. Og forstår visse hændelser og sammenhænge bedre, end første gang (det samme gælder en god film). Nu har jeg så læst den TRE gange, hvorved den kommer på højde med min hidtidige yndlingsroman, og har til fulde fortjent sine fem stjerner!

 4. Anne Skjerk

  Som læser af Granitgraven får man en krimi, som har et godt flow fra start til slut; med gode opbygninger, spænding og interessant viden og klare flashbacks undervejs skrevet med sikker hånd i et behageligt, varieret sprog. Som tilflytter med nogle år på øen bekræftes man derudover i sine første og løbende aha-oplevelser af det bornholmske sprog og samfund. Endvidere lukkes man ind i miljøer, som beskrives både tro og med den nødvendige frihed, som kendetegner en god, fiktiv historie. Det har været en stor fornøjelse at læse Pernille Boelskovs debutkrimi, som jeg havde svært ved at lægge fra mig, før jeg var helt færdig med sidste side og igen kunne trække vejret roligt. Til lykke! Jeg glæder mig til næste bog i serien ?

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *